tiistai 24. huhtikuuta 2018

Viimeisiä viedään

Viimeisiä raskausviikkoja eletään, eikä vielä ole ollut merkkejä synnytyksen käynnistymisestä. Nyyttis viihtyy masussa hyvin ja viimeöinä pitänyt myös omaa hieputusshowta. Tänä aamuna huomasin tukisukkia jalkaan kiskoessani, että hän on hieputtanut nyt kroppansa oikeasta kyljestä keskemmälle ja painaa nyt pyllyllä suoraan kylkiluihin niin, ettei sukan pukemisesta meinannut tulla istualteen oikein mitään. Liikkeet ovat olleet nyt noin puolitoista viikkoa selvästi maltillisempia ja hitaampia kuin aiemmin. Nyyttis on siellä kasvanut ja tila käy pienemmäksi :)

Meitä on muutamia viikkoja hämmentänyt mahasta kuuluva Nips -ääni. Se muistuttaa vähän sitä, kun vaikka rannetta tai nilkkaa pyörittää ja ilmeisesti nivelsiteet napsahtaa, mutta mahasta kuuluva ääni on huomattavasti hiljaisempi. Ensin luulin kuulevani omiani, mutta sitten vaimokin kuuli sen vieressä istuessaan. Nips kuuluu vain silloin tällöin ja Nyyttiksen ollessa liikkeessä. Terveydenhoitaja hämmentyi totaalisesti kertoessani neuvolassa Nips -äänestä ja ei kuulemma aiemmin ollut kuullutkaan sellaisesta. Asiaa googleteltuani huomasin, että joillakin muillakin oli kuitenkin kuulunut napsumista mahasta ja syy ei sen kummemmin ollut selvinnyt.

Viime hetken heräteostoksina olemme ostaneet vielä sitterin ja leikkimaton lelukaarilla, kun sellaiset bongasimme sopuhintaan käytettyinä. Ajateltiin hankkia ne vähän myöhemmin, mutta tuli sopivat eteen, niin otimme nekin jo varastoon. Ainoa päänvaivaa aiheuttanut puuttuva asia on oikeastaan vain sadesuoja vaunukopalle. Kokeilimme jo Britaxin omaa versiota, mutta se ei käytännössä ollut niin kätevä kuin ajateltiin ja laatukin hintaan nähden huonohko. Sitten kokeiltiin PikkuPiian yhdistelmävaunun sadesuojaa, joka oli muuten jees, mutta se ei tuohon Britaxin koppaan oikein istunut tarpeeksi hyvin, että olisi suojannut riittävästi. PikkuPiialla on ilmeisesti erikseen suoja myös vaunukopalle, jota aateltiin seuraavaksi kokeilla. Vinkkejä otetaan myös vastaan :)

- Maru 39+2

2 kommenttia:

  1. Hei mä oon kuullut, että toi ”nips”-ääni on kalvojen poksumista masussa, et joillakin ne lapsikalvot vaan pitää sitä ääntä. Voi olla et joku kerta teillä hulahtaa vaan vedet ja homma alkaa! Tsempit loppuun!

    VastaaPoista
  2. Joo niin just. Toivottavasti ei ainakaa vauvan nivelet nipsahtele! Vielä jännityksessä eletään, että milloin alkaa tapahtua :D

    VastaaPoista