sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Toinen neuvolakäynti

Toinen neuvolakäynti meni jutellessa kuulumisia. Puhuttiin voinnista, oireista ja ajatuksista. Mun kolotukset saattavat terveydenhoitajan mukaan liittyä juuri kohdun kasvamiseen. Ummetusta voisi kuulemma ehkäistä lisäämällä lesettä ja kasvis/hedelmäraasteita ruokavalioon. Ruisleipää en siis saa syötyä tällä hetkellä ollenkaan, koska maha tulee kipeäksi ja saan kamalat ilmavaivat. Mietin vaan, että mitä se raastaminen hyödyttää, tykkään syödä kasvikset haukkaamalla tai lohkoina :D

Puhuttiin myös siitä, mitä ajattelen synnytyksestä. Sehän just jännittääkin monestakin syystä. Tuntematon jännittää aina ja sitten kun olen vielä sattunut lukemaan lehdistä kauhutarinoita synnytyksistä, jossa on jokin mennyt pieleen joko äidin tai vauvan osalta. Terveydenhoitaja kuitenkin osasi muotoilla asian niin hyvin, että jännitys vähän laantui. Yksittäiset tarinat ovat yksittäisten ihmisten näkemyksiä ja kokemuksia aiheesta, eikä kaikille tapahdu samoin.

Painoa on tähän mennessä tullut nelisen kiloa, eikä hoitaja näyttänyt siitä hätkähtävän. Verenpainekin oli normaali ja vähän alakanttiin. Dopplerilla kuunneltiin sydänääniä ja syke huiteli Nyyttiskällä siinä 150 paikkeilla. Välillä hän tymäytti koivella kattoon ja uiskenteli dopplerin ulottumattomiin.

Varailtiin vielä noin viikon päähän neuvolaultra toiveestamme, sillä on kiva päästä taas katsomaan meidän vauvaa ruudun kautta. Jos näkisi vähän, että miten siellä on jaksettu kasvaa :)

Tänään lähti 18. Raskausviikko käyntiin. Jokohan tähän raskauteen uskaltaisi aloittaa luottamaan :)

-Maru 17+0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti