tiistai 18. huhtikuuta 2017

Raskausviikot 6-7

Kuudennen raskausviikon puolivälissä koimme melkoiset jännitysmomentit, sillä yhtenä iltana suihkun jälkeen humpsahti yllättäen kirkkaat veret pitkin reisiä ja peukalon kokoinen kudoksen palanen tupsahti pihalle ihan ilman ennakkovaroitusta tai kipuja. Eihän tämmöinen ryöpsähdys voi merkitä muuta kuin keskenmenoa ja hätäpäissäni soitin jo päivystyksen neuvontaan. Käskivät vaan seurailla tilannetta. Valuttelu kuitenkin loppui nopeasti eikä yölläkään tullut enää mitään.

Aamulla soitin heti klinikalle, että mitäs nyt tehdään, kun verta oli tulvinut illalla. Tuli äkkilähtö klinikalle ja minut ultrattiin ja verenvuotoja ei onneksi näkynyt, mutta kohdussa oli kaikeksi ihmeeksi pikkuinen kupla. Sieltä paljastui ruskuaispussi ja joku pikkainen putkula sen sisällä. Tenttasin lääkäriltä, että mitä tää on, onko se tuulimuna? Onko se kemiallinen? Mikä se on? Lääkäri totesi hymyssä suin, että se on alkio!

Kävelin kotiin ja näytin ultrakuvan Vaimolle epäuskoisena: masussa on toukkis ja se ei ole vielä turmeltunut! Olen edelleen niukasti tiputellut muutaman päivän silloin tällöin ruskeaa vuotoa ja pelännyt keskenmenoa ja kuljettanut koko pääsiäisenkin sidepakettia reissunpäällä mukana.

Tänään, raskausviikolla 6+, käytiin vaimon kanssa yhdessä uusi ultrauskeikka, joka oli varattu jo taannoin niiden alhaisten HCG-arvojen vuoksi. Ultrassa näkyi, että Toukkis oli kasvanut päälle parimilliseksi vastaten raskausviikkoja ja sillä näkyi pulssi! Sovimme vielä yhden ultrausajan klinikalle ennen kunnallista ultrausta, joka olisi vasta raskausviikolla 12. Lääkäri mukavasti onnitteli ja vinkkasi, että voisimme jo varata aikaa neuvolan ensikäynnillekin.
Laskettu aika sijoittuisi joulukuulle. Saisimme parhaimman joululahjan, mitä voisi toivoa. Peukut pystyssä, että kaikki menisi hyvin!


RASKAUSVIIKOT:
- 7

VIIKON RASKAUSOIREET:

- Närästys
- Jano
- Etova olo, ei ruokahalua
- Väsyttää väsyttää väsyttää!
- Erittäin arat rinnat

VIIKON HIMOTUIMMAT EVÄÄT:
- Juustoriisikakut + Oltermanni
- Appelsiinimehu
- Omenat

VIIKON FIILIS:
- Väsynyt, mutta onnellinen.

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavaa, aivan mahtavaa! Myötätuulta ja auringonpaistetta tuleviin viikkoihin teille ja pienelle Toukkikselle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Myötätuuli ja auringonpaiste on tervetullutta :) Katsotaan miten tässä käypi.

      Poista