lauantai 29. huhtikuuta 2017

Raskausviikko 9

Yhdeksäs raskausviikko lähti käyntiin. Raskaana siis edelleen, verenvuodoista huolimatta! Huhhuh. Toukkis pitää meitä jännityksessä.

Neuvolassa käytiin lääkärin luona tosiaan muutama päivä sitten ultrauksessa ja lääkäri vakuutteli kaiken olevan oikein hyvin kohdussa. Toukkis oli siellä sydän pamppaillen pienenä myttynä kuplansa sisällä. Ei näkynyt vuotoja, ei hematoomaa, ei mitään hälyyttävää. Lääkäri arveli verekkään istukan tihkuttelevan, koska se näytti olevan lähellä kohdunkaulan suuaukkoa, vai miten se nyt meni. Aivan normaalia on kuulemma tämmöinen lievä verenvuoto. Hän kysyi, onko minulla kipuja ja hieman huolestuneena vastasin, että onhan niitä tässä ja tässä sivulla alavatsalla aina välillä. Lääkäri iloisesti totesi, että no sehän on oikein hyvä! Kohtu kasvaa, ne ovat kasvukipuja! Ja minä kun luulin, että nämä minun kivut eivät hyvää merkitse. Olipa mukavaa, kun neuvolalääkäri oli niin kannustava ja rauhoitteli meidän huolestunutta mieltä. Lääkärikäynnin jälkeen verenvuoto loppui toistaiseksi vähän kuin taikaiskusta.

Ensi viikolla olisi luvassa neuvolan ensikäynti. Lääkärillä käydessä huomasin, että neuvolan terveydenhoitajat vaikuttivat ihan mukavilta jutellessaan käytävässä muille vastaanotolle tuleville perheille. Minun pitäisi vielä täytellä ennen käyntiä esitietolomake sekä ruoankäytön kyselylomake. Neuvolakäynnin jälkeen raskausviikolla 10 tiedossa olisi vielä labrakokeet ja vielä yksi tarkistusultra klinikalla. Voi pysyisipä Toukkis meidän matkassa.

- Maru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti