lauantai 25. helmikuuta 2017

IVF: Toinen ultrauskäynti

Eilen oli toinen follikkeliultra ja hyvin oli follit kasvanu. Muutamassa päivässä follikkelimäärä oli myös tuplaantunut niin, että kummassakin munasarjassa on nyt peräti kymmenen follikkelia! Tavallaan hyvä saalis, mutta toisaalta lääkäri oli nyt huolissaan hyperstimulaatiosta eikä määrä välttämättä ole laadun tae. Tänään olo onkin ollut jo tukalampi kuin muina päivinä. Vatsaan on koskenut koko päivän ja aamupäivän kauppareissukin oli jo todellinen suoritus. Loppupäivän olen vain pötkötellyt sängyllä kirjaa lukien ja vettä tankaten. En haluaisi joutua sairaalalle tippaletkun kanssa makoilemaan.

Lääkäri mainitsi, että tuoresiirtoa ei mielellään tehdä, jos on yhtään viitteitä hyperstimulaatiosta punktion jälkeen. Meitä harmitti, jos asiat nyt lykkääntyy. Oltaisiin malttamattomina haluttu tietenkin heti tehdä alkion siirto. Netin syövereitä selattuamme tulimme lopulta siihen aatokseen, että ehkä järkevintä kuitenkin lykätä siirtoa, koska jos raskaus alkaisi, se voisi lisätä vettä hyperstimulaatiomyllyyn entisestään. Toki, jos lääkäri näyttää vihreää valoa siirrolle, niin ehkä sitten uskaltaa kokeilla.

Maanantaiaamulle varattiin punktioaika ja varattiin varalle myös tuoresiirtoaika torstaille. Alkiota siis siirrettäisiin kolmen päivän ikäisenä, jos hyperstimu ei nyt pilaa meidän suunnitelmia. Tänään illalla pistän Gonapeptyliä kaksin kappalein ns. irroituspiikkimielessä. Pregnyl karsiutui pois hyperstimuvaaran takia, koska se lisää sitä riskiä. Vielä yksi pitkä päivä pitää odotella, että pääsemme tositoimiin ja saadaan kuulla minkälaisia muniksia olen saanut aikaan. Katsotaan, miten käy!

- Maru

3 kommenttia:

  1. Nooh, nooh, nooh? Miten kävi? Toivottavasti hyperin riski väistyy ja pääsette huomenna siirtoon. Peukut pystyssä :)

    VastaaPoista
  2. Hyvin kävi! Saatiin 12 alkiota pakkaseen. Tuoresiirto jäi tekemättä, mutta ei oo enää pitkä aika ekaan Pas:iin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava juttu! Turvallista onkin odottaa, jos on hilkulla. Hyperin kanssa ei oo leikkiminen. Odottavan aika on pitkä, mut pian se PAS sieltä kolkuttaa :)

      Poista