torstai 2. maaliskuuta 2017

IVF: Punktio

Sunnuntaina olo oli jo vähän tukalampi, mutta vielä illalla arvelin pystyväni ulkoiluttamaan Koirankin aamulla ennen punktioon lähtöä. Yön aikana vatsa kuitenkin kipeytyi niin kovasti, että maanantaina aamulla pienikin liikkuminen aiheutti kovia kipuja. Siinä Vaimolle totesinkin aamiaispöydässä, että mihinköhän sitä ollaan taas lähdetty mukaan, huh. Ne kivut on vieläkin tuoreessa muistissa. Arvata saattaa, että luovuin silloin suosiolla aamuisesta happihyppelystä Koiran kanssa..

Klinikalle saavuttaessa hoitaja ohjasi minut suoraa toimenpidehuoneeseen, jossa riisuin alaosan ja kävin makuulle gynepenkille. Lääkäri nipsautti kanyylin käteeni ja sain onneksi het nopeasti vaikuttavaa kipulääkettä. Ennen sitä oli melkein tippa linssissä, koska vatsaan sattui niin vietävästi. Pikaisen ultrasilmäyksen jälkeen lääkäri puudutti sisukset niin nopsaa, että en ehtinyt edes huomata. Punktio oli aika helppo ja lähes kivuton. Uloimpia follikkeleita imuroidessa ja  neulan ollessa hankalassa asennossa tuntui kipua, mutta sain aika herkästi lisää kipulääkettä, kuhan vaan valitin. Punktiossa meni ehkä noin 20 min ja sen jälkeen pääsin lepäämään viereiseen huoneeseen Vaimon luo. Hoitaja keitti kahvit ja tarjoili mehua, karkkia ja keksejä. Tunnin verran huilailin siellä ja sitten lähdettiin autokyydillä kotiin.

Punktiopäivä ja seuraava päivä oli ne kivuliaimmat. Nyt alavatsaa särkee vain välillä ja vatsa tuntuu hitusen turpealta. Kipulääkkeitä olen ottanut edelleen ja juonu ainakin 3 litraa päivässä nestettä, ettei hyperstimu menisi pahemmaksi. Enimmäkseen olen lepäilly, tosin tänään uskaltauduin jo käymään kävelemässä ulkona lyhyesti.

No entäs ne munasolut? No, niitä saatiin kerättyä peräti 22 kpl. Niistä hedelmöittyi 17 ja pakastimeen saatiin jopa 12 alkiota! Ykköslaatuisia oli 5 kpl ja kakkoslaatua loput 7 kpl. Oltiin enemmän kuin tyytyväisiä, eikä oikein vieläkään voida uskoa tätä todeksi. Tuoresiirto jäi tekemättä, koska olin niin kipeänä jo valmiiksi, mutta muutaman viikon sisällä päästään tekemään varmasti jo ensimmäinen Pas. Odotukset ovat korkealla. Jokohan näillä tärppäisi!

- Maru

2 kommenttia:

  1. Löysin bloginne vasta! Hienosti saitte alkioita pakkaseen, Wau! Nyt vaan paljon tsemppiä sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Alkiomäärä yllätti meidätkin! Katotaan miten käy kun päästään taas tositoimiin.

      Poista