keskiviikko 8. helmikuuta 2017

IVF: Suunnittelukäynti

Maanantaina kävimme klinikalla juttelemassa tulevasta IVF:sta. Allekirjoitimme myös takuuhoitosopimuksen, eli jos tekisi yhteensä kaksi IVF-hoitoa eikä näiden kummankaan hoidon alkioista tulisi yhtään kliinistä raskautta (sikiö kohdussa ja syke näkyvissä rv 7) saisi maksetuista hoitokuluista puolet takaisin. Takuuhoidoissa käytettyjen lahjasiittiöiden tai lääkkeiden kuluista ei kuitenkaan saa hyvitystä.

Lääkkeiksi valikoitui Bemfola-piikit (The FSH) ja Orgalutran-piikit (The jarru). Bemfolan aloitan 2. kiertopäivänä illalla ja uuden kierron pitäisikin alkaa jo ensi viikolla. Piikkien käyttöä opastettiin vielä suunnittelukäynnillä ja olen iloinen siitä, että Bemfola oli niin helppokäyttöinen ruiskukynä, josta sopiva annos vaan kliksautetaan kohdilleen.
Irroituspiikkinä toimii vanha tuttu Pregnyl tai sitten Gonapeptyl, ja tilanteen mukaan valitaan jompi kumpi.

Toimenpide kuulemma kestää vain hetken ja sen jälkeen huilaan tunnin klinikalla ennen kotiinlähtöä. Sairauslomaa saa kolmisen päivää, joka käytännössä on palkatonta. Eniten jännittää hyperstimulaatio, verenvuodot ja tulehdusriski, mutta toipumisen pitäisi olla loppujen lopuksi nopeaa. "Sehän on vain pari piikin pistoa, kyllä siitä selviää", kuten lääkäri sen ilmaisi.

Hoitojen innoittamana Vaimokin pyysi lähetteen lääkäriltä AMH-kokeeseen. Tulos tuli eilen ja se oli harmiksemme 1,07. Meille se tarkoittanee sitä, että jos hänellekin aiomme lasta tehdä, emme voi odotella enää monia vuosia.

-Maru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti