sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Haaveena vauva



Lapsista olimme puhuneet pitkään ja selvää oli, että niitä haluamme sopivan hetken tullessa. Minulla todettiin muutama vuosi sitten endometrioosi ja kävin siihen liittyen laparoskooppisessa leikkauksessakin, jossa operoitiin mm. toisesta munasarjasta endometrioomakysta. Samalla selvisi, että toinen munajohdin oli tukkeutunut endometrioosin takia. Lääkärit jaksoivat muistuttaa useaan kertaan, että jos minä haluaisin lapsen, olisi hommiin ryhdyttävä ajoissa.





Kevättalvella 2016 heräsin yhtäkkiä ajatukseen, että nyt tuntuu siltä, että vauva voisi tulla. Puhuimme siitä hymy huulilla ja mietimme miten ja millä aikataululla lähtisimme toteuttamaan tätä projektia. Asia konkretisoitui, kun varasimme toukokuun alussa ajan hedelmöitysklinikan ensikäynnille. Lääkärin kanssa juttelimme hieman taustoistamme: ollaanko oltu pitkään yhdessä, miten pitkään olemme miettineet lapsen hankkimista, haluammeko molemmat raskautua ja millaisen luovuttajan haluamme. Sovimme myös alustavan suunnitelman tapahtumien kulusta. Klinikalle tilataan kerralla kolme olkea siittiöitä ja aluksi minulle tehtäisiin kaksi kertaa inseminaatio ja vasta sitten ehkä IVF. Lääkäri tietenkin suositteli heti ensisijaisesti IVF:aa, kun luki endometrioosiepikriisini. Halusimme kuitenkin aloittaa kevyemmin ensin inseminaatiolla ja miettiä sitten vasta muita keinoja. 





Ennen hoitojen aloittamista täytyi käydä yllätykseksemme kaksi kertaa psykologin juttusilla. Klinikalta meille vinkattiin, että voitaisiin käyttää yhtä tiettyä psykologia, joka tekee tavallaan yhteistyötä klinikan kanssa. Meidän mielestä olisi riittänyt ihan yksikin kerta, koska saimme silloin jo käytyä paljon asioita läpi. Psykologille oli vaikeaa saada aikaa ja ensimmäinen käyntiaika saatiinkin vasta kolmen viikon päähän. Käynnillä juttelimme kummankin lapsuudesta ja perhetaustoista, tukiverkostoista, meidän parisuhteesta ja elämästä ylipäänsä. Psykologi oli hyvin johdatteleva ja Vaimon kanssa juteltiinkin jälkeenpäin, että psykologi oli välillä vähän häiritsevän ohjaileva. Käynneiltä jäi kuitenki enimmäkseen positiivinen fiilis. Psykologikäyntien jälkeen puhelua taas klinikalle ja olkitilaus vireille.

-Maru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti