lauantai 2. maaliskuuta 2019

Vauvaa vauvan perään

Poikamme liikkuminen on edistynyt hurjaa vauhtia kuukauden sisään. Meillä kontataan hurjaa vauhtia, noustaan seisomaan puuta vasten ja kävellään tukea pitkin sivusuunnassa muutamia askelia. Poika oppi myös istumaan tukevasti ihan omatoimisesti ja ollaankin päästy kivasti syöttötuolia käyttämään ja harjoittelemaan syömistä lusikalla. Kävelykärrykin jo ostettiin odottamaan käyttöönottoa.

Pottaan tutustuminen alkoi myös meillä vaikkei poika sen merkitystä välttämättä vielä suuremmin ymmärrä. Tarpeita on tullut kuitenkin siihen hyvällä menestyksellä ja kyllä siinä ainakin 1-3 kertaa päivässä käydään ihmettelemässä ja istuskelemassa hetkisen jospa jotain tulisi. Stressittömästi ja vauvan ehdoilla tietenkin.

Tässä vauva-arjen lomassa myös aloitimme syksyllä pikkusisarusprojektia, ettei aika kävisi liian kiireettömäksi ja tylsäksi ;) Siis ajatus oli, että aloitetaan nyt hyvissä ajoin, kun siinä kuitenkin menee aikaa ja hupsis vaan sit tärppäsikin heti. Vaimo siis pääsi nyt "nauttimaan" raskausajasta vuorostaan. Laskettu aika on kesäkuussa ja ollaan saatu tyttölupaus. Kätevintä tässä nyt on ainakin se, että kaikki vauvaromut saa toiselle heti käyttöön, mutta ilmeisesti jotain tyttöröyhelöitä pitäisi vielä hommailla. Oltiin pitkään varmoja, että saadaan toinen poika (ts. Itselläni oli koko ajan poikaolo :D ) ja meillä oli nimikin jo mielessä ja rakenneultrassa olimme ihan What kun kätilö tulkitsi masuotuksen tytöksi. Pääasia kuitenkin, että eloisa ja rakenteiltaan terve vauvapallo tulossa ja ihana juttu, että meillä on sitten molemmat, poika ja tyttö. Täytyy sanoa, että ollaan aika innoissaan uudesta vauvasta. Ihanaa saada näin pian toinen pikkuvauva, joka taas tuhisee ja nököttää söpösti paikoillaan olkapäällä, kun tuo meidän vauhtiveikkonen ei pysy enää paikoillaan vaan on aina touhottamassa :) <3

9 kommenttia: