maanantai 1. lokakuuta 2018

Syyskuulumiset

Kolmen kuukauden ikäisenä poika oli 66 cm pitkä ja painoi 7,2 kg. Reilu neljän kuukauden ikäisenä 69 cm pitkä ja paino lähellä 8 kg. Reilu 3 kk ikäisenä Muumi-vaipasta käytimme kokoa 4 ja 4 kk ikäisenä käyttöön tuli jo koko 5. Vaatekoko merkistä riippuen ollut viime ajat 68-80.

Rokotukset saatiin 3kk neuvolassa ja pojalle nousi niistä hieman lämpöä rokotusten jälkeisenä päivänä. Meillä ollaan elo-syyskuu myös sairasteltu ja mm. se on pitänyt arjen hektisenä.

Reilu 3kk ikäisenä pojalle ei meinannut tissi enää maistua, vaan pullo oli ykkönen. Sain silloin huijattua hänet kuitenkin välillä syömään rinnasta hieman unisena  esim. päikkärien jälkeen ja myöskin yöllä. Kun poika täytti 4 kk, hän ei enää malttanut syödä tissiä ollenkaan, niin siirryimme suosiolla sitten pulloruokintaan.
Saatiin myös maitoaltistuksen tulokset eli ei maitoallergiaa, jolloin pystyimme siirtymään takaisin Nanin korvikkeeseen, jota myös käyttövalmiina litkuna myydään. Helpottaa hieman kun ei tarvitse koko aikaa pelata jauhoilla ja vesillä. Nyt ollaan maisteltu kiinteitäkin aloittaen perunasta ja porkkanasta. Poika on hyväksynyt soseet kivasti ja hän onkin tosi reipas syöpöttelijä.

Vaavi-sänky palautettiin elokuun alussa ja nyt poika on nukkunut pinnasängyssä jo hyvän aikaa. Päikkärit maistuvat myös vaunuissa ja rattaissa. Motorinen kehitys on ollut huimaa ja se on vaikuttanut myös yöuniin viimeisen kahden viikon aikana. Yölläkin pitäisi päästä touhaamaan ja kääntymään masulleen. Ennen meillä herättiin 1-2 kertaa yössä ja nyt sitten poika saattaa herätellä joinain öinä jopa parin tunnin välein. Hänet saa kuitenkin nukkumaan uudelleen kohtalaisen helposti.

Vaunukoppa on jäämässä pituuden puolesta pieneksi ja meillä oli harkinnassa rattaat, jotka menisivät makuuasentoon. Harmiksemme Go nextin oma ratasistuin ei siis täysin mene vaaka-asentoon. Aluksi mietimme jotain ihan kevyitä ja edullisia pieneen tilaan meneviä  matkarattaita, joilla olisi helppo tehdä esim. kauppareissut. Elokuussa innostuin tekemään päivittäisiä vaunulenkkejä ja siksi mietimme, että rattaat saisivat olla sittenkin enemmän kulutusta kestävät. Ollessamme hyvin tyytyväisiä Britax-merkkiin, vertailimme B-Motion 4 ja B-Agilea sekä plus versioita ja kävimme niitä liikkeissä mallailemassa ja hypistelemässä. Nyt meillä on B-motion 4 plussat ja ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Ainoat miinukset  niissä on "laivamaisuus" eli kapistus vie tilaa ollessaan ajovalmiina ja vaikeus löytää sopiva sadesuoja, eli piti sitten tyytyä Britaxin omaan muovitelttaan.


3 kk ikäisenä poikasemme...

Oppi kääntymään molemmille kyljilleen.

Tarrasi käsillään kaikkeen hollilla olevaan tavaraan, rättiin, paitaan, sanomalehteen jne.

Nauroi ääneen hassuttelulle.

4kk ikäisenä poikasemme...

Oppi kääntymään masulleen.

Vaihtaa esinettä kädestä toiseen.

Liikkuu itsensä ympäri lattialla.

Vie suuhun kaikkea mahdollista, leluja, harsoja käsiä. Purulelut on meillä hitti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti