sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Ravintolisäasiat kuntoon vauvaprojektia varten

Ensimmäinen piinaviikko lusittu ja tänään eletään sellaista päivää, kuin dpo 9. Enimmäkseen aika on kulunut uppoutuneena työkiireisiin, mutta olen pannut merkille, että dpo 6 alkoi hentoiset menkkatyyliset särkyilyt ja myös rinnat ovat jännästi kipeähköt olleet pari päivää, mutta voivat nämäkin tuntemukset johtua hormonitropeista.

Ravintolisiä mietiskelin  ennen vauvaprojektiin ryhtymistä. Terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttaa ensisijaisesti tietenkin elintavat eli ruoka, liikunta, uni ja sekä viimeisenä palikkana ravintolisät. Oma ruokavalioni on alunperin monipuolinen ja liikuntaakin tulee harrastettua päivittäin mm. Koiran kanssa ja unikin maistuu hyvin yöllä. Ravintolisiä olen käyttänyt melko vähän, yleensä olen syönyt päivittäin vain D-vitamiinia ja maitohappobakteereja.



Viime keväänä, ennen kuin hakeuduimme klinikalle, hain apteekista foolihapon ja aloitin syömään sitä. Kesällä pelkän foolihapon sijaan aloitin kuurin Befolia, joka on vahva B-vitamiinivalmiste foolihapon kera. Samoihin aikoihin käytin myös kaupasta ostettua vehnänalkioöljyä. Sekoitin sitä välipalasmoothieen, koska yksinään lusikalla suuhun kipattuna öljyn maku alkoi tökkiä. Elokuussa vaihdoin vehnänalkioöljyn vahvaan kalaöljykapseliin ja söin monivitamiinia Befolin sijaan.
Tällä hetkellä päivittäisessä käytössä ovat Minisun multivitamin Mama, Multivita Omegalive Strong -kalaöljy, kalsium-D-vitamiinivalmiste ja Rela Tabs + D-vitamiini -maitohappobakteeri. Siinä on hyväksi havaitsemani satsi. D-vitamiinia tulee tällä hetkellä usean valmisteen mukana, mutta yhteensä vain 30 mikrog. 10-30 mikrog. annosta D-vitamiinia pidän henkilökohtaisesti asiallisena annoksena perusterveelle kolmikymppiselle. Jos neuvolaan asti joskus pääsee, niin katsotaan lisääntyykö arsenaali entisestään!

- Maru



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti