lauantai 22. kesäkuuta 2019

Pieni tyttösemme

Tyttömme saapui maailmaan kesäkuun alussa lopulta hätäsektiolla rv 38 painaen reilut 3 kg ja ollen 48 cm pitkä.

Vaimo joutui sairaalaan seurantaan kuun vaihteessa korkean verenpaineen ja turvotusten vuoksi. Epäiltiin raskausmyrkytystä ja lääkäri päätti muutaman päivän seurannan jälkeen, että käynnistellään synnytys. Käynnistelyä olikin sitten reilut kolme päivää, kunnes oksitosiinitipan avulla päästiin viimein ponnisteluvaiheeseen. Imukuppillakin yritettiin, mutta tyttö osoittautui olevan avosuutarjonnassa ja kaikki kääntyikin yhtäkkiä just siihen hirveään hätäsektiohärdelliin ja siitä ollaan viime ajat toipuiltu.

Alku on ollut tytölläkin haastava ja hän on edelleen osastohoidossa. Syömisessä on vielä vaikeuksia, mutta muuten tyttö voi jo hyvin kaikesta huolimatta. Hän on suloinen pieni käärö, jolla on mahtava tukka! Meidän ihana pieni.

Poikanen oppi juuri kävelemään muutama päivä sitten ollessaan 1v 1kk. Tässä yksi ilta vaan irroitti kädet tuesta ja lähti köpöttelemään kaksin jaloin :D Hänestä on kuoriutunut taapero isolla T:llä ja hänen touhuja saa vahtia ihan koko ajan, koska joka paikkaa pitää saada tutkia, kaivella ja repiä. Joka paikkaan yritetään kiipeillä ylös tai alas. Hän on alkanut myös paremmin tapailemaa sanoja. Viimeisin uusi sana on sopivasti "vauva". Meidän uusi harrastus yhdessä pojan kanssa on pyöräily. Poika nauttii kovasti pyöräkyydistä ja maisemien katselusta.

2 kommenttia: