torstai 7. kesäkuuta 2018

Kuukauden ikäinen

Tänään poikamme on jo kuukauden ikäinen. Hän on kasvanut kovasti, hän on 5,3 kg ja pituudeltaan ainakin 56 cm. Olemme osittain siirtyneet 50/56 koon vaatteista 62. Vaippakoko alkaa olla jo kolmosen puolella Libero Newborn -merkillä.


Vatsavaivoja on ollut enää vähäisissä määrin. Lehmänmaitoallergisen korvike on tuonut ehkä muutosta elämään ja korvikkeen määrää ollaan saatu vähennettyä puoleen entisestä eli tissimaitotilanne on parantunut ja poika pysyy hetkittäin pelkästään silläkin ihan tyytyväisenä. D-vitamiini+maitohappobakteeritippa laitettiin vielä kokeilun vuoksi vaihtoon, eli Fiilus vaihtui vesipohjaiseen Jekovitiin ja maitohappobakteereja hän saapi nyt Gefilus-nimisenä jauheena maitoon sekoitettuna. Jotenkin meille tuli tuntuma, että öljypohjaisen tipan jälkeen huudettiin enemmän. Cuplaton vaihdettiin myös Disflatyyliin, koska tarvis annostella vähemmän kertoja päivässä ja se tuntui myös toimivan ilmavaivoihin vähän paremmin. Röyhtäytystä priorisoidaan myös edelleen.

Poika on hyvin eläväliikkeinen ja hän saattaa kääntyä jo selältä kyljelleen nukkumaan. Vaavi-sänky alkaa olla kapean puoleinen, kun vauva ojenteleen kovasti raajoja ja jumppailee. Välillä tuli itku, kun käsi tai jalka vähän jäi huonosti pinnojen väliin ja sänkyyn täytyi sitten ommella reunapehmuste. Pinnasänky onkin nyt alkanut olla huippusuosikki! Siellä on lääniä jumppailla ja heilutella ja kääntyillä ja ottaa päikkärit. Unipesä on jäänyt aikalailla käyttämättä, vaikka siinäkin pötköttely hänelle kelpasi. Vaavi-sänkyä on ollut niin helppo siirrellä paikasta toiseen ja se on ollut just siksi eniten käytössä.

Kävelyheijaste ollaan saatu esiin ja keskilinjaa on reenattu sillee, että siinä pysytään jo hienosti. Katsekontakti pysyy myös hyvin ja hymyjäkin ollaan saatu tällä viikolla. Kätensä poika jokseenkin älysi kolmannen viikon aikana. Lääke ja vitamiinitippoja on annettu muovilusikalla ja kun se lähestyy suuta, alkaa kova käsillä sätkiminen ja pään kääntely. Ilmeisesti ei mitään suosikkihommaa muiden litkujen kuin maidon saanti suuhun :) Myös tutti huitaistaan välillä kädellä pois suusta tai torjutaan sen laittaminen suuhun. Jäntevyyttä pojalla on vielä ja ollaan tehty th:n ohjeistamana mm. kippurasylittelyjä, jolloin kuulemma jännitykset helpottavat selässä. Poikanen viihtyy kivasti myös lattialla leikkimaton päällä selällään meidän touhuja katsellen ja välillä hän pääsee myös mahalleen kokeilemaan pään kannattelua. Sitteriä kokeiltiin pari kertaa, mutta hän ei  jostain syystä silloin oikein viihtynyt siinä. Täytyy taas kokeilla uudelleen, jos se kelpaisikin pienen tauon jälkeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti