maanantai 22. tammikuuta 2018

Neuvolalääkäriä ja varustelua

Tänään käytiin ensimmäisen kerran virallisessa lääkärineuvolassa. Hb oli edelleen huikeat 120, vaikka välillä tuntuu, että väsähdän helposti. Verenpaine virallisesti terveydenhuollon mittaamana edelleen tasaisen alhainen. Nyyttistä vähän ultrailtiin ja otettiin mittoja reisiluusta, kropasta ja päästä. Hän oli erityisen vikkelällä tuulella, mutta mitat saatiin lääkärin mukaan kuitenkin tosi hyvin. Pää alaspäin hän viuhtoi siellä menemään. Painoarvio oli hiukan vajaa 800 g, josta saimme jälkeenpäin kotona uuden murheen, koska tarkistimme, että nyt rv 26+1 painon pitäisi olla ainakin +900 g. En tiedä tuliko nuorelle lääkärille jokin ajatuskatko vai mitä tämä merkitsee, kun vastaanotolla hän esitteli, kuinka hienosti keskikäyrällä mennään koon puolesta, vaikka painoarviohan on itseasiassa alakanttiin. Täytyy soitella uudelleen terveydenhoitajalle asiasta. Toinen asia mikä jäi vaivaamaan oli, että kohdunsuu oli hiukan pehmennyt. Lääkäri ei siihenkään kommentoinut kummempia, vaikka mulla on viime päivinä tuntunut vähän särkyjä ja kiristelyä vatsassa.

Varustelua ollaan kuitenkin harrasteltu viime aikoina, nimittäin äitiyspakkaus saapui viime viikolla. Samassa rytäkässä roudattiin kotiin myös uusi turvakaukalo isofixin kera. Valintamme osui nyt sitten siihen perus Britax primo - kaukaloon, joka sopii meiän "Klik änd gou trävel systeemiin" eikä tarvii esim. kehitellä Go nextiin mitään uusia adaptereita. 
Ja sitten meille tuli uusi lipasto mm. lastentarvikkeita varten ja kerroinkohan jo, että hoitopöytäkin saatiin torin kautta. Tänään havahduin Jyskin patja ja lakana aleen ja hamstrasimme puoleen hintaan pinnikseen patjan ja muutamat aluslakanat. Nyt myös pinnis lähti tilaukseen lopulta kohteesta Verkkokauppa.com, koska pinnisasiassa tarjoustiiran pihistely-yritykset eivät tuottaneet tulosta. Meillä kun oli vähä laajemmat vaatimukset kuin saada joku-vaan-perus-setti. Pinnasängyssä pitää olla alusta laskettavissa kolmeen eri tasoon sekä laskettava laita ja mieluusti myös pyörät alla. Nämä ominaisuudet toivottavasti käytännössä kuormittavat vähemmän meidän kipeitä ja kuluneita välilevyjä. 😅

Käsityökärpänen iski viikonloppuna ja kaivoin ompelukoneen esille! Monta tuntia väkersin ja sain aikaan lopulta vaunuverhon ja vauvalle pipon. Ensikertalaiselle meinasi olla varsinainen pähkinä sirkkarenkaiden laitto, koska pakkauksessa ei ollut käyttöohjeita. Siinähän kerkesi hormonifuuruissa jo hermostua siinä määrin, että olin valmis heittämään koko sirkkapaketin roskiin. Onneksi Youtube tarjosi Sirkkarenkaiden asennus for dummies -videon ja homma lähti rullaamaan. Mitä sitä tekisikään ilman Youtubea ja opetusvideoita?? 😂

The Vaunuverho

- Maru 26+1

4 kommenttia:

  1. Mulla kans kohdunsuu oli pehmentynyt noihin aikoihin, mutta luojan kiitos kiinni on pysynyt. Rv28+2 taisin jäädä kokonaan saikulle supistelujen takia enkä töihin enää mennytkään, nyt virallisesti ollaan mammalomalla. Ensi viikolla mulla on vika lääkäri ennen h-hetkeä, jännä nähdä jälleen tilannetta. Mä tilasin netistä ”Siiri keinuu”- nimisestä kankaasta tehdyn vaunuverhon (mä en osaa tehdä ite yhtään mitään :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullaki onneksi kiinni oli kohdunsuu. Kävin sitten uudestaan eri lääkärillä ja sain nyt sit saikkua.

      Siiri keinuu on kans kiva kangas! Ostin tuon Kuuru&Tuuri -kankaan joskus vuosi sitten käsityömessuilta ja päätin, että joskus sitte väkerrän siitä vaunuverhon :) Tein myös potkuhousut Nyyttiskälle siitä, kun jäi kangasta vähän yli. Kyllä näitä on ihan helppo tehdä kun on hyvät ja selkeet ohjeet... Mutta ne sirkkarenkaat, arrrggh! :D

      Poista
  2. Tuon painon suhteen en vielä panikoisi. Pikkuiset kasvavat h24 jälkeen yksilöllisesti ja parhaimmilaankin (riippuen tekijästä, koneesta, projektioista ja skaalasta) ultrassa on 10% heittovara. Viikoillasi tärkeämpää on, että mitat ovat suhteessa symmetrisiä. Lisäksi käyrät vaihtelevat riippuen koneessa olevista skaaloista; niiden keskiarvot voivat vaihdella verrattaessa julkisiin keskiarvoihin. Pääasia on, että mitat osuvat viikkoihin ja siinäkin on liikkumavaraa kun onhan meitä aikuisiakin niin monen kokoisia :) Eli summa summarum; asian voi pitää mielessä, mutta yökausia ei sen takia kannata tässä hetkessä valvoa :) nimim."pari sikiöultaa tehnyt"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näin se terveydenhoitajakin vakuutteli, kun soittelin uudestaan neuvolaan :) Ja siis sf-mitta oli kuitenki 24 cm, eli kuulemma yläkäyrällä raskausviikkoihin nähden, että ei pitäisi olla sen puolesta huolta Nyyttiksen kasvusta. Mutta kohdunsuun pehmeneminen ja kivut otettiin tosissaan ja niistä piti sit käydä uudelleen eri lääkärillä.

      Poista